Sepän tarina

Osallistuin Kaisankodin Ammatilliseen kuntoutusselvitykseen vuonna 2022. Tulin tänne koska olin kusessa ja huonossa kunnossa ja olin menettänyt toivoni yhteiskuntaan niin paljon, että olin omasta mielestäni yhteiskunnan ykkösvihollinen. Tämä oli vähän niin kuin viimeinen paikka hakea apua. Halusin apua henkiseen ja fyysiseen kuntoon. En keksinyt enää muuta paikkaa mistä hakea apua. Olen kokenut että henkilökunta ja heidän ammattitaito on ottanut minut ihmisenä eikä numerona. En uskonut että tästä olisi minulle niin paljon apua.

Olen ollut tätä ennen 3,5 vuotta takuueläkkeellä ja kuntoutustuella ja pari vuotta saikulla. Ennen tänne tuloa elämä tuntui vaikealta, suoraan sanoen aika mahdottomalta. Kun olen ollut täällä kolmen päivän jaksoilla, joka kerta on tullut parempi olo ja on tullut uskoa siihen että saan arjen palaamaan takaisin enkä esimerkiksi joudu hoitokotiin. Olen saanut hyvän fysiopuolen tukea ja lisäksi lääkärien ja muiden kuuntelun sekä panostamisen minuun henkilönä. Se oli paljon perusteellisempaa kuin odotin.

En uskoisi että kuntoutus olisi auttanut minua sekä fyysisesti että henkisesti. Te olette kuunnelleet, niin sanoen tehnyt läksyt ja tiedätte taustani (eikä niin että joudun alkamaan joka kerta kertomaan alusta alkaen uudelleen). Olin menettänyt uskon terveydenhuollon ammattilaisiin, mutta nyt uskon että on työntekijöitä, jotka tekevät työnsä. Ennen tänne tuloa tunsin itseni täydeksi heittopussiksi. Lääkäri osasi kertoa kuinka toimia jatkossa näissä asioissa ja kuinka nämä asiat hoidetaan jatkossa paremmin.

Terveyskeskuslääkäri on ottanut positiivisesti vastaan Kaisankodin kuntoutuspalautteen ja sanoi että he eivät olisi pystyneet tutkimaan minua näin tarkkaan tai sellaisella laadulla. Terveyskeskus lääkäri oli tyytyväinen. Uskoni elämään on palaamassa.

Alan pikkuhiljaa pystymään tekemään asioita arjessa, joita en ole pystynyt kunnolla tekemään. Kun tulin tänne liikuin 500 metriä, nyt liikun 2,6 km päivässä koirien kanssa neljänä päivänä viikossa. Nyt käyn kivun vuoksi lämpimässä suihkussa kaksi kertaa vuorokaudessa, kun ennen kävin kuusi kertaa ja se säästää myös sähkölaskua.”

Jaa tämä artikkeli

Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö,
Kaisankoti
Bodomintie 37
02740 Espoo

050 57 20 830 tai
050 470 0319
toimisto(at)kaisankoti.fi

© Copyright 2019- Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö, Kaisankoti. Oikeudet muutoksiin pidätetään.