Ekojoogaa Kaisankodin lumoavassa luonnossa

Ekojoogaa Kaisankodin lumoavassa luonnossa

Sydämessäni läikähtää aina, kun ajan Kunnarlantietä pitkin tai käännyn kehä 3:lta Röylään päin. Tämä on minulle rakas paikka, Bodom-järven ympäristö. Asuin lapsuuteni Bodomin rannalla keskellä monimuotoista luontoa. Täältä on peräisin vahva luontosuhteeni ja se, että toimin nyt luontoherkkyys-ohjaajana sivutoimisessa yrityksessäni Ekovakaus.

Olen niin onnellinen siitä, että Kaisankodin lumoavasta luonnosta on tullut minulle työympäristöni. Upea kartanoympäristö vanhoine puineen, puroineen ja lähimetsineen on tavattoman kaunis. Lähellä oleva Myllyjärvi on myös luonnonsuojelualueineen mahtava. Täältä löytyy ikiaikaisia kallioita, puita ja virtaavaa vettä. Täällä on hyvä hengittää. Täällä on hyvä pysähtyä. Täällä voi ”harjoittaa” Ekojoogaa eli Olemisen joogaa: ravita mieltään ja sieluaan. Täällä vaikuttavassa luontoympäristössä haluan toimia. Ohjaamieni Ekojooga-kävelyiden vaikutus on tällaisessa paikassa paras ja voimakkain.

Ekojoogan avainsanoja ovat kauneus, hyvinvointi ja toivo.

Kaisankodin ihana luontopolku kulkee suojaisien luontokeitaitten läheisyydessä ja tämä luontoympäristö on täynnä kauneutta.  Meistä jokainen tietää itse parhaiten mikä kauneutta tuo omaan elämäämme. Löydettyämme itsellemme tärkeät kauneuden lähteet, voimme voimistaa niillä itseämme yhä uudelleen ja uudelleen omassa potentiaalissamme.

Minulle hyvinvointi on tasapainoa itseni kanssa. Osaan tehdä itselleni oikeita valintoja, kunhan pysähdyn riittävän usein ja säännöllisesti luonnossa kuulostelemaan itseltäni mikä on minulle oikein ja hyväksi.  Oikeiden valintojen tekeminen lisää hyvinvointiani.

Toivo merkitsee minulle matkaa kohti unelmaani. Toivo on tunne, joka saa minut yrittämään. Unelmanani on, että olemassa oleva hyvä pysyisi ja vahvistuisi elämässämme ja, että osaisimme antaa arvoa ja kunnioitusta elämällemme.

Henryk Skolimowskin kehittämät Ekojoogamenetelmät perustuvat käsitykseen, että maailmaan on suhtauduttava kokonaan toisella tavalla kuin aikaisemmin: Maailman on ajateltava olevan pyhä paikka. Ja jos miellämme maailman sellaiseksi, on käytöksemmekin oltava maailmaa ja itseämme kohtaan kunnioittavaa. Kaiken perusta on toisin sanoen kunnioittavan asenteen omaksuminen elämää kohtaan.

Kunnioittavan mielentilan löydettyäsi olet vapaa, kaikki mitä tarvitset löytyy sisältäsi.

Toiveenani on, että täällä Kaisankodin lumoavassa luonnossa yhä useampi meistä löytäisi elämäänsä kauneutta, hyvinvointia ja toivoa.

Susanna Hänninen
Luontoherkkyys-ohjaaja

Ekojoogaa pääset testaamaan veloituksetta 24.8.2018 klo 15 Kaisankodin Hehkuva ilta-tapahtumassa. Tai tilaa elämys ryhmällesi virkistyspäivään tai kokouksen lomaan.
Ota yhteyttä myynti@kaisankoti.fi tai 09 887 19 252

Jaa
X