Akupunktio Kaisankodissa

Akupunktiohoito koetaan yleensä miellyttäväksi ja rentouttavaksi. Asiakkaan lähtötilanne, ongelman laatu ja tavoiteltava lopputulos vaikuttavat hoitokertojen määrän. Usein hoidon vaikutuksia voi huomata jo ensimmäisten kertojen jälkeen. Hoidot tehdään sarjana 2–4 kerran välein. Tasapainon saavuttaminen saattaa vaatia useamman kuukauden hoitoja, toisinaan riittää 1–3 hoitokertaa. Vahvimmat reaktiot ilmenevät 3–4 hoidon jälkeisen päivän aikana. Hoito aktivoi kehoa löytämään oman tasapainonsa.

Mihin Akupunktio auttaa:

Akupunktio vaikuttaa ihmiseen monilla eri tasoilla. Akupunktiolla voidaan hoitaa kudosten, rauhasten, nivelten ja lihasten ongelmia. Hoidolla voidaan helpottaa ja mahdollisesti jopa parantaa kroonisia, akuutteja sekä psykosomaattisia sairauksia, psykologisia ongelmia ja ”sielunelämän” kipuja. Tutkimuksen jälkeen voidaan kertoa hoidon mahdollinen ennuste ja tarvittavien hoitokertojen määrä. Klassisen akupunktion avulla ihminen voi päästä lähemmäs itseään ja ennaltaehkäistä epätasapainotiloja. Hoidon vaikutus on yksilöllistä.

Akupunktiolla hoidetaan mm.:

 • Kivut, säryt ja migreeni
 • Tenniskyynärpää, jäätynyt olkapää, polvikivut, selkäsäryt, fibromyalgia
 • Allergia, astma ja ihottumat
 • Kuukautiskivut ja gynekologiset ongelmat
 • Urologiset ongelmat
 • Vatsan ja suoliston sairaudet
 • Sydän- ja verisuonisairaudet
 • Ahdistus, jännitys, masennus, paniikkihäiriö ja syömishäiriöt

Hoito aloitetaan aina alkukartoituksella

Akupunktiohoidon kulku Kaisankodissa:

1. Ensimmäisellä hoitokerralla hoitaja tekee haastattelun asiakkaan terveydentilasta, sairaushistoriasta ja elämäntilanteesta.
2. Haastattelun jälkeen hoitaja kuuntelee asiakkaan pulssin sekä lukee merkkejä asiakkaan kehosta ja liikkumisesta.
3. Hoitaja valitsee pisteet, joihin asetetaan hellävaraisesti ohuet akupunktioneulat n. 20 min ajaksi. Yleensä 1–5 neulaa riittää hoitoon. Hoito on kivutonta. Käytämme vain steriilejä kertakäyttöneuloja.

AKUPUNKTIO

Akupunktiossa hoitamisen päävoimana käytetään potilaan energiaa. Tavoitteena on luoda tasapaino elimien sidosten välille. Akupunktion tärkeä ominaisuus on myös sairauksien ennaltaehkäiseminen.

Akupunktion ajattelun mukaan potilas on yksilö, jolle muodostuu ensikosketuksessa maailmaan kosminen tasapaino. Nämä kosmiset vaikutteet muodostavat ihmisestä yksilöllisen kokonaisuuden, joka vaikuttaa häneen koko loppuelämän ajan. Hoidossa selvitetään nämä yhteydet, sillä ne antavat vihjeen miten ihminen todennäköisimmin sairastuu ja kuinka tasapaino voidaan saavuttaa häiritsemättä muuta kokonaisuutta.

SILKKIAKUPUNKTIO

Silkkiakupunktio on hyvin hienovarainen, mutta voimakkaasti vaikuttava hoitomenetelmä. Tutkiminen tehdään kuten akupunktiossa, mutta akupunktioneulojen sijasta pisteiden päälle tai kanaville teipataan pala luonnonväreillä värjättyä silkkiä. Silkki jätetään iholle useiksi tunneiksi tai päiviksi. Silkkiakupunktion pehmeä hoitotapa on hyödyllinen erityisesti hoidettaessa lapsia ja erityisen herkkiä ihmisiä. Se on myös erinomainen keino hoitaa leikkausarpia, laajenneita luomia ja ihottumia.

KÄSIAKUPUNKTIO (PAINELUHIERONTA)

Käsiakupunktio on akupunktiohoitaja Markku Häkkisen oman kokemuksen pohjalta syntynyt sovellus akupunktiosta, jossa yhdistetään hierontaa ja akupunktiota. Hoito tehdään painelutekniikalla, ilman neuloja.

”Olen useiden vuosien aikana huomannut ihmisessä kulkevien ”voimien” liikkeen sekä näiden ”voimien” häiriintymisiä. Käsien avulla on mahdollista ohjata muodostuneita ongelmia, jotka tuntuvat pahana olona, kipuna, jäykkyytenä tai kehon muina häiriöinä.” 
– Kaisankodin akupunktiohoitoja Markku Häkkinen

Hinnat:
Akupunktion alkukartoitus 68 €
Akupunktio ja silkkiakupunktio:
 30 min 58 €, 3 hoitokerran sarja 150 €
Paineluhieronta:
 30 min 35 €, 45 min 50 €, 60 min 65 €, 90 min 95 €

Varaa vastaanottoaika puh. 09 887 191 tai kaisankoti@kaisankoti.fi

Ohjeita akupunktioon tulevalle:

 • Saavu paikalle ajoissa, jotta voit rentoutua hyvin hoidon aikana.
 • Vältä syömistä tunnin ajan ennen hoitoa.
 • Älä rasita itseäsi hoidon jälkeen.
 • Vältä alkoholia, kylmiä ja kuumia kylpyjä, saunomista ja sukupuolista kanssakäymistä muutaman päivän ajan.
 • Vältä raskasta fyysistä liikuntaa hoitopäivänä.
 • Kerro hoitajalle muista käyttämistäsi hoitomuodoista.
 • Vahvimmat reaktiot ilmenevät 3–4 päivän aikana hoidosta.
 • Tuntemukset voivat olla myös epämiellyttäviä, fyysisiä ja emotionaalisia, mutta yleensä helpottuvat itsestään.
 • Hoitoprosessi saattaa väsyttää, pahentaa oireita, tuoda esiin vanhoja oireita ja jopa uusia vaivoja.
 • Ihmiset reagoivat hoitoon yksilöllisesti, ja kaikki eivät tunne vaikutusta.
 • Mitä vähemmän hoito saa aikaan ulkopuolisia reaktioita, sitä tehokkaammin se keho parantaa itseään syvemmällä tasolla.

Hyvä tietää Klassisesta akupunktiosta:

Klassinen akupunktio perustuu vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen, joka on syntynyt tuhansien vuosien aikana luonnonilmiöiden ja ihmiskehon tarkkailun tuloksena. Klassisessa akupunktiossa on paljon yhteneväisyyksiä perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen (PKL). Klassinen akupunktio painottuu Wu Yun Liu QI -teoriaan (Viisi Muutoksen Vaihetta, 6 Q’itä). Yin ja Yang kuvaavat muutoksen vaiheiden kahta tilaa ja niiden vuorovaikutusta toisiinsa. Luonnossa Yin/Yang näkyy vuorotteluna; esimerkiksi aktiivisuus/lepo, laajeneminen/supistuminen tai kasvu/kuihtuminen.

Klassisessa akupunktiossa käytetään usein raajoissa olevia pisteitä niiden tehokkuuden vuoksi. Luonnossa ja potilaassa vaikuttavat vuoden, kuukauden, päivän ja tunnin energiat selvitetään Stems & Branches -teorian avulla. Teoria auttaa ymmärtämään elinjärjestelmän sisäisiä sidoksia ja hoitaa yksilöllisesti järjestelmän tasapainoa. Syntymähetkellä ympäristön energiataso antaa ihmiselle tietyn energeettisen tason, jolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Akupunktiolla voidaan tasapainottaa erilaisia taipumuksia ja näin hyödyntää vahvuuksia ja vahvistaa heikkouksia.

Pulssidiagnostiikka on tärkeä osa hoitoa. Pulssi antaa syventävää tietoa kehon ja sisäelinten tilanteesta ja näin mahdollistaa tarkan sekä yksilöllisen hoidon. Pulssin avulla varmistetaan elimistön tila ja pisteiden valinta. Pulssista voidaan kuulla myös sellaisia oireita tai lääkitys, joita asiakas ei ole muistanut kertoa.

X