Liikuntapalvelut

Hyvinvointikartano Kaisankodin liikuntapalvelut mahdollistavat monipuolista liikuntaa kaiken ikäisille. Kaisankotia ympäröivä luonto vaihtelevine maastoineen, laadukkaat liikuntavälineet sisä- ja ulkoliikuntaan, allasosastomme sekä hyvin varusteltu kuntosalimme kutsuvat liikkumaan.

Sisä- ja ulkoliikuntalajeja voi harjoitella ryhmissä asiantuntijan ohjauksella. Ohjattua liikuntaa ovat välineharjoittelu, allasvoimistelu ja kuntosaliohjaus. Voit myös varata ajan henkilökohtaiseen valmennukseen tai testata fyysisen kuntosi.

Kannustamme kokeilemaan myös eri lajeja. Kaisankodissa järjestetään kursseja eri lajeista, kuten Modern Nordic Walkingista, Spiraalistabilaatiosta, joogasta ja pilateksesta. Kursseja löydät varkkokaupastamme.

Kaisankoti toimii pääkaupunkiseudulla Modern Nordic Walking Academyn kiintopisteeenä.  Fysioterapeuttimme ovat kouluttautuneet Modern Nordic Walkingin eli modernin sauvakävelyn ohjaajiksi. Kaisankodissa järjestetään sekä lajin kursseja että koulutusta.

Modern Nordic Walking on:

  • Liikuntamuoto, jossa luonnolliseen kävelyyn on lisätty sauvojen käyttö niin, että ihmisen luonnollinen ryhti ja biomekaanisesti oikeanlainen kävelytekniikka säilyy.
  • Sauvojen käyttö ei saa häiritä normaalin kävelyn koordinaatiota, liikerataa tai ajoitusta.
  • Kaukaa katsottuna lajin tulisi siis näyttää oikeaoppiselta kävelyltä, ilman että sauvojen käyttöä edes huomaa.

Spiraalistabilaatio on arvostettu kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, joka on tehokas apu selkäkipujen ja -selkäsairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Metodin päätavoitteena on koko kehon hallittu, optimaalinen liikesuoritus niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa. Metodissa keskitytään spiraalimaisten lihasketjujen aktivoimiseen muun muassa kuminauhavastusten ja sauvojen avulla.

Voit tutustu lajeihin kokeneen asiantuntijan ohjauksessa joko yksin tai ystävien seurassa.

X