Tuetut lomat

Hyvinvointikartano Kaisankoti on koko toimintahistoriansa ajan vuodesta 1938 toteuttanut tuettuja lomia erilaisille kohderyhmille. Tällä työllä toteutamme Kaisankodin äidin Kaisa Kallion aatetta työn ja elämän uuvuttamien ihmisten auttamisesta erilaisissa elämäntilanteissa.

Yhteistyötä toteutamme eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Tuettujen lomien kohderyhminä ovat viime vuosina olleet mm. omaishoitajat, sairaiden lasten vanhemmat sekä nuoret lesket.

Haku lomille tapahtuu erillisen haun kautta.

Lisätietoa kuntoutus@kaisankoti.fi

Tuetut lepolomat omaishoitajille

Kotilieden Kummikerho tarjoaa vuosittain lepolomia, jotka antavat arjen väsyttämille omaishoitajille mahdollisuuden hengähdystaukoon, lepoon, virkistykseen ja vertaistukeen.  Lomat sisältävät vapaaehtoista loma-ohjelmaa, mahdollisuuden vertaistukeen samassa elämäntilanteessa olevien henkilöiden kanssa ja täyshoitomajoituksen yhden hengen huoneessa. Kaisankoti toimii lepolomien järjestäjänä.

Lomat valituille lomalaisille ovat maksuttomia. Lomia on järjestetty mm. omaishoitajille, leskille sekä sairaiden lasten vanhemmille.

 

LOMAN LAHJOITTAA KOTILIEDEN KUMMIKERHO

Kotilieden Kummikerho ry on vuonna 1938 perustettu hyväntekeväisyys-yhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa aineellisiin ja henkisiin vaikeuksiin joutuneita Suomessa asuvia perheitä ja yksittäisiä henkilöitä. Tasavallan presidentin puoliso Kaisa Kallio kutsuttiin ensimmäisen Kummikerhon perustaja- ja kunniajäseneksi. Hänen johtamansa Kummikerho kokoontuikin vuosikausia joka maanantai Presidentinlinnassa.

Tänä päivänä Kummikerho toimii edelleen Otavamedian suojissa ja kerää varoja lahjoituksin ja myyjäistuotoin. Kaikki lahjoitusvarat menevät lyhentämättöminä avustustoimintaan. Kotiliesi-lehti maksaa kaikki avustustoiminnan hallinnolliset ja käytännölliset kulut.

Lisätietoa: kotiliesi.fi/ota-yhteytta/toimitus/kummikerho-auttaa-hadassa

 

LOMAN JÄRJESTÄÄ HYVINVOINTIKARTANO KAISANKOTI

Presidentinrouva Kaisa Kallion täyttäessä 60 vuotta järjestettiin kansalaislahjakeräys. Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö sai alkunsa vuonna 1938 kun Kaisa Kallio halusi lahjallaan perustaa lepokodin naisille, jotka “elämän vaikeuksista ja ruumiillisista sairauksista masentuneina tai henkisesti väsyneinä kaipasivat  tervehtymistä ja sielunrauhaa”. Säätiö siirtyi Pohjois-Espooseen, kun Pakankylän kartanon rakennukset ja sitä ympäröivät kuusi hehtaaria maata tulivat myyntiin vuonna 1957.

Kaisankoti on vuosien saatossa laajentunut monipuoliseksi hyvinvointipalveluja tarjoavaksi keskukseksi. Toiminnan yksi pääpainopistealueista on edelleen työssä uupuneiden ihmisten kuntoutus, Kaisa Kallion alkuperäisen tavoitteen mukaisesti.

Omaishoitajien tuetut lepolomat 2019

Julkaisemme vuonna 2019 järjestettävien lomien ajankohdat ja niiden hakuajat tässä myöhemmin -seuraa nettisivujamme-

 

Kotilieden Kummikerho tarjoaa neljän päivän (kolme yön) tuetun lepoloman 16 omaishoitajalle kerrallaan. Lepoloman järjestäjänä toimii Hyvinvointikartano Kaisankoti.

 

LOMAN TARKOITUS
Lepoloma tarjoaa hengähdystauon ilman hoidettavaa, jolloin voi virkistäytyä ja saada vertaistukea samanlaisissa elämän-tilanteissa olevilta. Lisäksi viikonlopun aikana pohditaan keinoja voimavarojen löytämiseen. Tämä lepoloma järjestetään veloituksettomana. Hyvinvointikartano Kaisankodissa, Pohjois-Espoossa (Bodomintie 37, Espoo). Matkakustannuksista hakija vastaa itse.

 

LOMAN SISÄLTÖ
– Majoitus yhden hengen huoneessa täysihoidolla
– Keskustelua vertaisryhmässä
– Ohjattua ja omatoimista liikuntaa sekä ulkoilua
– Lepoa ja rentoutumista kauniissa ympäristössä

 

LOMALLE HAKEMINEN
Tuetuille lomille haetaan täyttämällä lomahakemus ja postittamalla se Hyvinvointikartano Kaisankotiin hakemuksen ohjeiden mukaisesti.

Valinnat lomille pääsystä tekee Kaisankodin vastaava lääkäri. Valinnoista ilmoitetaan valituksi tulleille hakijoille mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä noin viikkoa-kahta  ennen loman alkamista

 

 

 

LISÄTIETOJA LOMISTA
Lisätietoja lomista tai hakemuksen täyttöohjeista voitte tiedustella arkisin tiistai-torstai klo 9 – 13 välisenä aikana
puh. 09 – 887 19 204/kuntoutustoimisto tai kuntoutus@kaisankoti.fi
Muina aikoina Kaisankodin vastaanotosta 09- 887 191 tai kaisankoti@kaisankoti.fi

Suomen änkytysyhdistys ry

Kaisankodilla järjestään erilaisia tuettuja lomia yhteistyökumppaneiden kanssa. Suomen änkytysyhdistys ry jäjestää RAY:n rahoittamana kursseja, jotka on tarkoitettu änkyttäville aikuisille.

Itsetunto-kurssi änkyttäville aikuisille

-Ilmoitamme tässä myöhemmin milloin seuraavat Änkyttäjät ry:n kurssit ovat haettavissa-

 

Kurssi on suunnattu aikuisille, jotka haluavat vahvistaa itsetuntoaan ja lisätä itsevarmuuttaan änkytyksen kanssa. Kurssi antaa välineitä itsetuntemuksen lisäämiseen sekä vuorovaikutustaitojen parantamiseen ja auttaa hyväksymään paremmin oman puheen ja sen haasteet. Kurssin koko on 10 osallistujaa.

Kurssilla työskentely tapahtuu ryhmässä puheterapian, taide- ja ryhmäterapiamenetelmien avulla. Kurssilla ohjataan mm. tietoisuustaitoja, omien ajatusmallien reflektointia, vuorovaikutustaitoja, stressinhallinnan taitoja sekä rentoutumista ja kehonhallintaa. Puheterapiassa tutkitaan kurssilaisten omista lähtökohdista ja toiveista käsin änkytystä vuorovaikutustilanteissa ja sen vaikutusta kommunikaatioon. Puheterapian tarkoituksena on auttaa kurssilaisia etsimään ratkaisuja arjen hankaliin tilanteisiin ja mahdollistaa positiivista muutosta. Kurssilla työskennellään puheterapeutin, psykologin, taideterapeutin ja fysioterapeutin ohjaamissa ryhmissä

Kurssi kestää 6 vrk täyshoitomajoituksella

Kurssi on RAY:n rahoittama ja kurssilaisille maksuton.
Matkakustannuksista huolehtivat kurssilaiset itse.
Mikäli haet Kelalta kuntoutusrahaa kurssipäivien ajalta, sinulla täytyy olla tarpeelliset lausunnot sitä varten
Katso lisätietoja SÄY tai Kela

X