Ainutlaatuinen kartanomiljöö ja luonnonrauha

Hyvinvointikartano Kaisankodin kartanopuisto, Pakankylä, Bodomjärvi ja Myllyjärvi ympäristöineen, sekä luonnonsuojelualueet ovat osa ainutlaatuista pohjoisespoolaista maisemaa, jota Pohjois-Espoon vision mukaan tulee suojella.

Kartanon päärakennuksen vanhimpien osien arvioidaan olevan 1750-luvulta. Nykyisellä paikallaan kartano oli ainakin jo 1860-luvulla. Kartanorakennus ja sitä ympäröivä puisto ovat alueen ydintä, joka tekee miljööstä vaalimisen arvoisen. Kaisankoti toimii yhteistyössä Espoon kaupungin museon kanssa kulttuurihistoriallisesti merkittävän kartanomiljöön säilyttämiseksi.

Kartanopuisto, sen kasvillisuus ja uljaat vanhat puut ovat tärkeä osa Kaisankodin vetovoimaa. Pihapiirissä pesii myös paljon lintuja ja muita villieläimiä, joiden elämää kunnioitetaan ja suojellaan.

kesakartta-web talvi_kartta-web

Kaisankodissa arvostetaan luontoa sellaisenaan, mutta luonnon merkitys ihmisen hyvinvointia edistävänä tekijänä on sisäistetty toiminnan arvomaailmassa. Vieraamme voivat muun muassa nauttia Hiljaisuuden puutarhasta ja osallistua Vuodenaikojen metsä -retkille.

Kaikki tämä tunnelma ja rauha on tavoitettavissa vain 25 min ajomatkan päästä Helsingin keskustasta.

X