Keskity kehoon

Keskity kehoon

MIKSI SELKÄNI on niin kipeä, pähkäilee moni, kun työelämä kuormittaa, parisuhde takkuaa tai rahahuolet painavat. Juuri sieltähän ne syyt löytyvät. Kuormittunein tai heikoin lenkki pettää. Ihmismieli oireilee kehon kipuina ja jäykkyyksinä.

Syyt vaivojen taustalla eivät aina ole helposti ratkaistavissa, mutta hyvä uutinen on se, että jotain on tehtävissä. Jo tietoisuus avun mahdollisuudesta helpottaa. Taitavasti kehoamme liikuttamalla hoidamme paitsi kipeää selkää, myös voimaannumme ja virkistymme. Emme hoida vain fyysistä vaivaa vaan vaikutus näkyy koko ihmisessä. Mieli ja keho ovat yksi kokonaisuus.

Työni ydintä on kehonhallinnan ja rentoutumisen taidon ohjaaminen. Puhun mieluiten kehotietoisuustaidoista ja keskittymisestä – kyvystä kuunnella kehonsa tuntemuksia, liikettä ja hengitystä. Hengitys on portti mieleen. Tiedostamalla oman kehonsa ja hengityksensä ihminen pääsee lähemmäksi itseään ja unohtaa ainakin hetkeksi muun.

 

HYVIÄ LAJEJA kehittää kehonkannatusta ovat esimerkiksi spiraalistabilisaatio-liikeharjoittelu ja moderni sauvakävely. Pilates ja luonnossa liikkuminen hyvällä kävelytekniikalla ovat myös omia kehonhallintatapojani. Sanotaan, että jos on löytänyt kävelyn, on löytänyt elämän. Totta!

Ohjaan kuntoutusta aina asiakkaiden tarpeiden mukaan, päämääränä on olla kunnossa kaiken ikää. Erityisen antoisaa kuntoutus on minusta ryhmässä. Ryhmässä on usein helpompi avautua, tulla nähdyksi ja kosketetuksi. Ryhmäkuntoutus on aina enemmän kuin osanottajiensa summa, usein hyvin eheyttävä henkinen kokemus. Kotiin viemisinä annan ohjeet keskittyä itsensä kuuntelemiseen ja hengityksen rytmiin.

Tänä päivänä työni tukena on myös huipputeknologia. Firstbeat-hyvinvointianalyysin raportti paljastaa muun muassa, kykeneekö ihminen rentoutumaan missään vaiheessa arjen keskellä tai palautuuko lainkaan yöunen aikana.

 

OLEN TEHNYT tätä työtä pitkään, ja edelleen saan suurinta tyydytystä siitä, että voin auttaa. Kun hartiat lysyssä, pää painuksissa aloittaneen kuntoutujan ryhti kohoaa ja olemus syttyy, ilo kipinöi myös minussa. Hyvää ruokaa, lepoa ja raitista ulkoilmaa, niillä monen palautuminen lähtee käyntiin. Ihminen alkaa kukoistaa aika yksinkertaisilla keinoilla.

Ohjata ihmisiä onnellisemmiksi ja kukoistavammiksi – se on oman työni suola.”

 

Kirsti Kokko

Työfysioterapeutti
Pilatesohjaaja
MyFasciaterapeutti
MNW Master Trainer
Spiraalistabilaatio terapeutti
Spiraalistabilaatio ohjaaja

Jaa
X