Kiila-kurssit tukevat työkykyä ja edistävät työelämässä pysymistä.
Kiila-kuntoutuksella toteutetaan työkykyä ylläpitävää ja parantavaa valmennusta, jonka tavoitteena on mahdollistaa kuntoutujan työssä jatkaminen. Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutujan kuntoutustarvetta ja siihen johtaneita syitä sekä kuntoutujan nykyistä työnhallintaa ja työhallinnan parantamisen mahdollisuuksia. Kuntoutuksen tarkoitus on vastata laaja-alaisin menetelmin yksilön kuntoutustarpeeseen. Kiila-kuntoutuksessa tehdään yhteistyötä kuntoutujan, työnantajan ja työterveyshuollon kanssa. Tavoitteena on työhyvinvoinnin ja jaksamisen lisääntyminen sekä uusien oivallusten löytyminen suhteessa omaan työhön.
Uusissa Kiila-toteutuksissa on kurssipalvelun lisäksi yksilöpalvelu, joka toteutetaan pienemmällä ryhmällä ja sisältää enemmän yksilöllisen valmennuksen käyntikertoja.
-
Kurssikuvaus
Kuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan työkyvyn parantaminen ja tukeminen sekä työelämässä pysyminen. Kaisankodin Kiila-kurssit toteutetaan valmennuksena, joka liittyy kurssilaisen työhön, sekä hänen terveytensä ja elämänhallintansa tukemiseen.
Kenelle
Kiila-kuntoutuksen kohderyhmänä ovat työssä olevat alle 67-vuotiaat henkilöt, jotka ovat vakituisessa työsuhteessa tai jotka työskentelevät määräaikaisissa, toistuvissa työsuhteissa. Valmennus sopii myös yrittäjille.
Sisältö
Kuntoutuksen sisällössä painotetaan kuntoutujan oppimista ja aktiivista roolia valmennuksen onnistumisen takaamiseksi. Yhteistyö työnantajan ja työterveyshuollon kanssa on lisäksi valmennuksen aikana hyvin tiivistä.
Kiila-kuntoutusta toteutetaan työpaikkakohtaisina kursseina, joissa hakijatahona on työnantaja ja työterveyshuolto sekä ammattialakohtaisina, jolloin hakijat edustavat samaa ammattia ja hakeutuvat kukin itse kurssille työterveyshuollon kautta.
Kaisankodissa lisätietoja antaa:
Eveliina Kauppila
050 465 9924
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. -
Toteutus
Valmennus toteutetaan ryhmämuotoisina avopäivinä, yksilöllisinä avopäivinä, sekä yksilöllisten käyntikertojen yhdistelmänä. Avopäivänä kurssilainen osallistuu kurssiohjelmaan Kaisankodissa, mutta yöpyy kotona. Kurssilainen voi myös halutessaan majoittua Kaisankodissa.
-
Hakuohjeet
Työpaikkakohtaisessa Kiila-kuntoutuksessa työterveyshuolto esittää kuntoutujia kuntoutukseen. Työterveyshuollon yhteyshenkilö kokoaa suunnittelukokouksessa sovitun kohderyhmän ja tekee esivalintasuosituksen Kelaan.
Esivalinta tehdään seuraavien asiakirjojen perusteella:
- hakijan täyttämä kuntoutushakemus KU101
- hakijan lähiesimiehensä kanssa täyttämä Kiila-kuntoutuksen ammatillinen selvityslomake KU200
- lääkärin B-lausunto
- muut käytössä olevat asiakirjat
Kurssit voivat olla myös ammattialakohtaisia, eli osallistujat edustavat samaa ammattikuntaa. Näille Kiila-kursseille ei ole esivalintaa, vaan kursseille hakeudutaan oman työterveyshuollon kautta, ja hakuvaiheessa toimitetaan Kelaan edellä mainitut asiakirjat. Kela tekee lopullisen kuntoutujavalinnan.
-
Kurssiaikataulu
Reaaliaikainen kurssipaikkatilanteen löydät Kelan kurssihausta
Laita sanahakuun Kaisankoti