• Kuntoutuksella tuloksiin
 • Kuntoutuksella tuloksiin

  Kuntoutuspalvelut tähtäävät tuloksiin ennaltaehkäisemällä työkykyä heikentäviä ongelmia ja kuntouttamalla jo syntyneitä fyysisiä, psyykkisiä tai työilmapiiriä rasittavia ongelmia.

  Ota yhteyttä meihin

Hyvää mieltä – ORAS-kurssi mielenterveyden tueksi

Hyvän mielen ORAS-kursseilta saat apua lieviin mielenterveysongelmiin ja masennukseen.

Kurssit antavat keinoja oman elämänhallinnan ja sosiaalisten taitojen sekä itseluottamuksen vahvistamiseen. Henkilökohtaisia tavoitteita työstät yksilövastaanotoilla asiantuntijoiden opastuksella sekä ryhmässä vertaistuesta hyötyen.

 • Kurssikuvaus

  Tavoitteet

  Kurssi tarjoaa mm. mielenvirkistystä, elämänhallintaan liittyviä itsehoitokeinoja, ryhmän tukea, rentoutumistaitojen harjoittelua ja keskusteluja ryhmässä. Kurssin tavoitteena on myös antaa tietoa, miten pärjätä masennusoireiden kanssa ja ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Luennot, ryhmäkeskustelut ja kokemusten jakaminen muiden kurssilaisten kanssa antavat keinoja oman aktiivisuuden lisäämiseen ja sosiaalisten taitojen sekä itseluottamuksen lisäämiseen.

  Kenelle

  Kohderyhmänä ovat työikäiset, lievistä mielenterveyshäiriöistä tai masennuksesta oirehtivat henkilöt.

  Sisältö

  Kurssit toteutetaan 15 päivän avomuotoisena kurssina noin 8 kuukauden aikana.  Kurssiohjelmaan sisältyy henkilökohtaista ohjausta, asiantuntijaluentoja, ryhmäkeskusteluja sekä -liikuntaa.

  Ohjelmaan sisältyy:

  • päivittäin psykologin, liikunnanohjaajan tai fysioterapeutin ohjaamia ryhmiä
  • sosiaalityöntekijän ohjaus ja neuvonta jokaisella jaksolla

  Käytettyinä menetelminä ovat asiantuntijoiden tietoiskut, pari- ja ryhmätyöskentely sekä ongelmaperusteinen oppiminen ja ohjeistettu ratkaisujen hakeminen. Yksilökäynnit perustuvat alkukartoituksessa todettuun tarpeeseen.

  Kuntoutujilla on tarpeen mukaan myös mahdollisuus majoittua Kaisankodissa valmennusjaksoilla.

  Lisätietoa

  Ritva Meronen, palvelukoordinaattori
  ritva.meronen(at)kaisankoti.fi
  p. 050 5720830

 • Hakuohjeet

  Kursseja toteutetaan ympäri vuoden esimerkiksi työterveyshuollon tai hoitavan lääkärin kautta. Tiedustele itsellesi sopivaa kurssia työterveyshuollosta, hoitavalta lääkäriltäsi tai Kaisankodista

  • Varaa ensin aika omalle lääkärille tai työterveyslääkärille. Lääkäriltä saatu B-lääkärinlausunto liitetään mukaan Kelan viralliseen hakulomakkeeseen  KU 132.
  • Lääkärinlausunnosta selviävät kuntoutuksen perusteena oleva sairaus, vamma tai toimintakyky, suositeltu kuntoutus sekä sen tavoitteet.
  • Kuntoutushakemus toimitetaan liitteineen Kelan paikallistoimistoon ennen kuntoutuksen alkamista. Mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä paremmin jää aikaa valmistautua kuntoutukseen. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
  • Päätös kuntoutuksesta lähetetään tiedoksi hakijalle kotiin sekä palveluntuottajalle, jolloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Palveluntuottaja lähettää lisätietoja ja kutsukirjeen kurssista ennen sen alkua.

  Näiden kurssien hakemus lähetetään suoraan Kelalle.

  Mikäli laitosmuotoisilla kursseilla on tilaa vielä juuri ennen kurssin alkua, tiedustele Kelalta mahdollisuutta käsitellä hakemuksesi pikaisesti.

  Kaisankodin kuntoutustiimi ottaa kaikki myönteisen kuntoutuspäätöksen saaneet kuntoutujat mukaan kursseille vielä lyhyelläkin varoitusajalla ennen kurssin alkua.

  Lisätietoja kursseille hakeutumisesta löydät täältä tai Kelan sivuilta.

  Kuntoutuksen kurssitarjonta löytyy Kelan sivuilta, valitse kurssihaussa palveluntuottajaksi Kaisankoti.

 • Kurssiaikataulu

  Vuoden 2019 kuntoutuskurssit:

  Reaaliaikainen kurssipaikkatilanne Kelan kurssihausta:

  Klikkaa tästä

  • Laita sanahakuun Kaisankoti
  • Kokonaispituus n. 8 kk
  • Paikkoja 10/kurssi

   

Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö, Kaisankoti
Bodomintie 37
02740 Espoo

050 57 20 830 tai
050 47 22 821
toimisto(at)kaisankoti.fi

Tehtävämme on auttaa työelämässä tai sen ulkopuolella uupuneita kuntoutumaan sekä ohjata ja auttaa osatyökykyisiä takaisin työelämään. Toimimme työikäisten kuntoutuksen lisäksi kuntoutuksen ja työllistämispalveluiden rajapinnassa. Osatyökykyisten jäljellä olevan työkyvyn ja kapasiteetin tunnistaminen on keskeinen osa työtämme.