Ohjeita kurssille saapuvalle

Kurssi ja kurssijaksot alkavat aina klo 9.15 aloitustilaisuudella, jolloin saat kurssiohjelman. Mahdollisista poikkeuksista aikatauluihin, sekä tulevista ohjelmista ja sisällöistä (esim. tules- avomuotoisten kurssien seurantajaksot ja käyntipäivät) sovitaan paikan päällä ryhmänohjaajien kanssa etukäteen.

 

Majoitus ja matkustusyhteydet

Majoitusmuotoisten kurssijaksojen aikana majoitutaan kahden hengen huoneissa.

Kela ei korvaa yhden hengen huoneen lisämaksua 30 €/vrk, vaan se täytyy maksaa itse. Meillä on rajoitettu määrä yhden hengen huoneita, joten huoneen saatavuutta kannattaa tiedustella hyvissä ajoin etukäteen
vastaanotostamme 09 887191/kaisankoti@kaisankoti.fi.

Olet tervetullut yöpymään meillä kurssijaksoa edeltävän yön
– tiedustele kuitenkin aina hyvissä ajoin etukäteen huonetilannetta ja huoneen saatavuutta
vastaanotostamme 09-887 191/kaisankoti@kaisankoti.fi.
Sinun on mahdollista hakea Kelan yöpymisrahaa.
Kela korvaa kurssin alkua edeltävän yön yöpymisestä esimerkiksi hankalien liikenneyhteyksien vuoksi – varmista kuitenkin etukäteen Kelalta ennen yöpymisen varaamista onko sinun mahdollista hakea korvausta. Tarkemmat tiedot Kelan korvauksista saat Kelan palvelunumerosta (yhteystiedot sivun lopussa)

Myös avomuotoisten kurssien aikana on mahdollista yöpyä, jos huoneita on saatavilla
-tiedustele mieluiten etukäteen huonetilannetta ja huoneen saatavuutta
vastaanotostamme 09-887 191/kaisankoti@kaisankoti.fi. Kela ei korvaa majoitusta avomuotoisissa kuntoutuksissa, vaan tällöin yöpyminen tulee maksaa itse.
Majoitushinnat löydät tästä

 

Kaisankotiin pääsee paikallisbussilla nro 246 Espoon keskuksesta (laituri 20). Lisätietoja ja aikataulut www.hsl.fi. Matkakorvauksissa on omavastuuosuus ja Kela korvaa matkat yleensä yleisten kulkuneuvojen mukaan. Tiedustele ja hae matkakorvauksia erikseen suoraan Kelalta.

 

Mitä varusteita tarvitsen mukaan kurssille?

Sisäliikuntaan sopivat rennot ja mukavat vaatteet, joissa on miellyttävää olla ja liikkua
– voit käyttää Kaisankodin liikunta- ja kuntosaleja. Myös pieni reppu/kassi on hyvä ottaa mukaan, jossa voit kuljettaa tarvittavia välineitä ja varusteita. Muista myös juomapullo ja riittävästi vaihtovaatteita

Vuodenajan- ja säänmukaiset ulkoiluvarusteet
– suosittelemme sinulle Kaisankodin upeaa luontoon ja historiaan perehdyttävää ”Terveys Metsä”- luontopolkuamme, sekä viereisen Pirttimäen ulkoilualueen virkistysmahdollisuuksia

Uimavarusteet
– kurssijaksoilla voit käyttää Kaisankodin sauna- ja allasosastoa.
Meiltä voi tarvittaessa vuokrata uima-asuja

Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi ja mahdolliset lääkkeesi

Kuntoutuspäivän ajan sinulla on mahdollisuus tavaroiden säilytykseen lukollisissa kaapeissa ja vaatteiden vaihtamiseen erillisissä pukutiloissa

 

Muita palveluja Kaisankodissa ja lähiympäristössä

Kaisankodissa järjestetään osan viikkoa yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa, joihin olet halutessasi tervetullut mukaan. Ohjelmiin voit ilmoittautua mukaan vastaanotossa.
Suosittelemme sinulle myös Kaisankodin upeaa luontoon ja historiaan perehdyttävää ”Terveys Metsä”- luontopolkuamme, sekä viereisen Pirttimäen ulkoilualueen virkistysmahdollisuuksia. Sinulla on mahdollisuus käyttää myös liikunta- ja kuntosalia niiden aukioloaikoina, sekä allasosastoa valvottuna aikana. Lisätietoja ja tarkemmat aukioloajat näet vastaanotostamme.

Lähimmät kaupat, apteekki- ja pankkipalvelut (mm. Kauppakeskus Entresse ja Ikea) sijaitsevat Espoon keskuksessa, n. 10 km päässä Kaisankodista. Lähellä Kaisankotia sijaitsevat mm Myllyjärven uimaranta, Pirttimäen ulkoilualue, Bodomjärvi, Karmeliittaluostari, Espoon Automuseo, Glimsin talomuseo, Löfkulla Golf ja Bodomin Golfrata.

 

Vastaanoton puoti ja aulakahvio

Myymälässämme Kaisan Puodissa on ihania tuotteita itselle tai lahjaksi!
Myynnissä on mm. makeisherkkuja pienyrittäjiltä, luomuhoitosarjamme Ekopharman tuotteita, Kalevala Koru-, Valona Design- ja Pyry koruja, Kaisankodin historiasta kertovaa kirjallisuutta, Marleena Ansion postikortteja, Villa Weisteen sisustustavaroita ja niin edelleen. Puodista voit ostaa itsellesi kotikäyttöön samoja liikuntavälineitä, joita kurssin liikuntaohjauksissa käytämme; mm Gymstickin Pilates-palloja, -nauhoja ja -renkaita, Spiral Stabilaatio-nauhoja ja Modern Nordic Walking- sauvoja, sekä lajeihin liittyvää kirjallisuutta. Myymme myös Kirfixin laadukkaita rannetukia ja tukivöitä.

Vastaanoton yhteydessä toimii aulakahvio/baari, josta voit ostaa mm. kahvia, teetä, erilaisia virvokkeita ja pientä syötävää sekä makeisia.

 

Kauneus-ja hemmotteluhoidot

Tervetuloa ihaniin hemmotteleviin kylpylähoitoihimme ja vetreyttäviin hierontoihimme! Spa – osastomme hoidot ovat varattavissasi – suosittelemme varaamaan ne etukäteen numerosta 09-887191. Hoidot ovat omakustanteisia. Lue lisää tästä
Hyödynnä hyvinvointiosastomme sarjakorttia, ja saat joka neljännen hierojan tai kosmetologin hoidon puoleen hintaan!

 

Vakuutusasiat kurssin aikana

Kaisankodissa on lakisääteinen, jatkuvasti voimassaoleva potilasvahinko-, vastuu- , sekä ryhmätapaturmavakuutus. Tämä vakuutus korvaa ainoastaan ne kuntoutusohjelman aikana sattuneet vahingot, jotka johtuvat joko Kaisankodin työntekijöiden huolimattomuudesta tai laitteiston hoidon laiminlyönnistä. Suosittelemme ottamaan oman tapaturma- tai matkavakuutuksen kuntoutuksen ajaksi

 

Lisätietoja

Majoitusasiat, ruokailut ja hoitovaraukset
vastaanotostamme 09-887 191 tai kaisankoti@kaisankoti.fi

Lisätiedot kursseihin liittyvistä käytännön asioista, tarkemmista sisällöistä ja toteutuksista
Palvelulinjavastaavilta – kts kurssikohtaiset kuvaukset.
Kunkin kurssikuvauksen lopusta löydät palvelulinjavastaavan yhteystiedot
Tai toimistostamme ma-ke klo 9 -13, kuntoutus@kaisankoti.fi
(muina aikoina voit jättää tarvittaessa yhteydenottopyynnön)
09-887 19204/ 050 380 4430
tai palvelukoordinaattoriltamme puh 050-5720830

Valinnat ja valintakriteerit kursseille, kuntoutuspäätökset
ja niiden käsittelyajat, 
kuntoutusrahan hakeminen, matkakorvaukset jne.
Kelan asiakaspalvelusta: puhelimitse tai sähköisesti
Lue lisää Kelan kuntoutuksista: tästä
Kelan viralliset ohjeet ja  hakulomakkeet kuntoutuskursseille: tästä

Seuraa kurssien täyttymistä Kelan kurssihakusivulta
(laita sanahakuun hakuehdoksi Kaisankoti):
Kelan kurssijärjestelmä -kurssihaku / hakutekijät

X