Hyvää mieltä – ORAS-kurssi mielenterveyden tueksi

Kaisankodin Hyvän mielen ORAS-kursseilta saat apua lieviin mielenterveysongelmiin ja masennukseen.

Tavoitteet

Kurssi tarjoaa mm. mielenvirkistystä, elämänhallintaan liittyviä itsehoitokeinoja, ryhmän tukea, rentoutumistaitojen harjoittelua ja keskusteluja ryhmässä.

Kurssin tavoitteena on myös antaa tietoa, miten pärjätä masennusoireiden kanssa ja ennaltaehkäistä niiden syntymistä.

Luennot, ryhmäkeskustelut ja kokemusten jakaminen muiden kurssilaisten kanssa antavat keinoja oman aktiivisuuden lisäämiseen ja sosiaalisten taitojen sekä itseluottamuksen lisäämiseen.

Kenelle

Kohderyhmänä ovat työikäiset, lievistä mielenterveyshäiriöistä tai masennuksesta oirehtivat henkilöt.

Sisältö

Kurssit toteutetaan 15 päivän avomuotoisena kurssina noin 8 kuukauden aikana.  Kurssiohjelmaan sisältyy ryhmäliikuntaa ja henkilökohtaista ohjausta, sekä asiantuntijaluentoja ja ryhmäkeskusteluja.

Kuntoutujilla on tarpeen mukaan myös mahdollisuus majoittua Kaisankodissa valmennusjaksoilla.

Ohjelmaan sisältyy:

  • päivittäin psykologin, liikunnanohjaajan tai fysioterapeutin ohjaamia ryhmiä
  • sosiaalityöntekijän ohjaus ja neuvonta jokaisella jaksolla

Käytettyinä menetelminä ovat asiantuntijoiden tietoiskut, pari- ja ryhmätyöskentely sekä ongelmaperusteinen oppiminen ja ohjeistettu ratkaisujen hakeminen. Yksilökäynnit perustuvat alkukartoituksessa todettuun tarpeeseen.

 

 

Kursseja toteutetaan ympäri vuoden esimerkiksi työterveyshuollon tai hoitavan lääkärin kautta. Tiedustele itsellesi sopivaa kurssia työterveyshuollosta, hoitavalta lääkäriltäsi tai Kaisankodista

  • Varaa ensin aika omalle lääkärille tai työterveyslääkärille. Lääkäriltä saatu B-lääkärinlausunto liitetään mukaan Kelan viralliseen hakulomakkeeseen  KU 132.
  • Lääkärinlausunnosta selviävät kuntoutuksen perusteena oleva sairaus, vamma tai toimintakyky, suositeltu kuntoutus sekä sen tavoitteet.
  • Kuntoutushakemus toimitetaan liitteineen Kelan paikallistoimistoon ennen kuntoutuksen alkamista. Mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä paremmin jää aikaa valmistautua kuntoutukseen. Voit seurata hakemuksen etenemistä Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
  • Päätös kuntoutuksesta lähetetään tiedoksi hakijalle kotiin sekä palveluntuottajalle, jolloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Palveluntuottaja lähettää lisätietoja ja kutsukirjeen kurssista ennen sen alkua.

Näiden kurssien hakemus lähetetään suoraan Kelalle.

Mikäli laitosmuotoisilla kursseilla on tilaa vielä juuri ennen kurssin alkua, tiedustele Kelalta mahdollisuutta käsitellä hakemuksesi pikaisesti.

Kaisankodin kuntoutustiimi ottaa kaikki myönteisen kuntoutuspäätöksen saaneet kuntoutujat mukaan kursseille vielä lyhyelläkin varoitusajalla ennen kurssin alkua.

Lisätietoja kursseille hakeutumisesta löydät täältä tai Kelan sivuilta.

Kuntoutuksen kurssitarjonta löytyy Kelan sivuilta, valitse kurssihaussa palveluntuottajaksi Kaisankoti.

Voit myös tulostaa kurssiesitteen tästä.

Lisätietoja Kaisankodissa antaa:

Ulrike Muller-Koski
psykologi, psykoterapeutti
ulrike.muller-koski@kaisankoti.fi

Vuoden 2019 kuntoutuskurssit:

Kurssin numero: Alkamisajankohta:
70484 14.03.2019
70487 6.11.2019

Kokonaispituus n. 8 kk

Paikkoja 10/kurssi

 

Reaaliaikainen kurssipaikkatilanne Kelan kurssihausta:
(laita sanahakuun Kaisankoti):
Klikkaa tästä

X