Skip to main content

Kaisankoti syntyi välittämisestä

Kaisankoti syntyi presidentinrouvan Kaisa Kallion halusta tarjota henkisesti ja fyysisesti uupuneille paikka tervehtymiseen ja voimien keräämiseen. Kaisa Kallion omaan elämään mahtui paljon tapahtumia ja vuosia, jotka vahvistivat hänen motiivejaan elämässä uupuneiden auttamiseen.

Kahden maatilan pyörittäminen Nivalassa oli kuuden lapsen äidille kovaa ja vastuullista työtä. Puoliso Kyösti Kallio oli perheestään välittävä mies, mutta valtiomiesuransa vuoksi hän asui kaukana Helsingissä. Pariskunta eli 33 vuoden ajan erillään ja vain pienen hetken yhdessä Kyösti Kallion presidenttikauden ajan.

Omasta haastavasta tilanteestaan huolimatta Kaisassa oli ihmisen kohtaamisen ymmärrys, empatiaa ja kyky samaistua toisen elämän vaikeuksiin. ”Elämäni varrella olen tavannut hyvin paljon uupuneita lähimmäisiä, jotka kaipaavat sielullisen tasapainon ja työvireen saavuttamiseksi paitsi ruumiillista lepoa ja hoitoa myös ymmärrystä vaikeuksissaan.”  Näihin Kaisa Kallion omiin sanoihin kiteytyy Kaisankodin ydin.

Kaisan sisäinen ja ulkoinen tasapainoisuus sai aikaan sen, että hän oli aina oma itsensä riippumatta siitä, missä ympäristössä hän eli ja toimi. Tästä ominaisuudestaan Kaisa sai suurta arvostusta osakseen niin diplomaattien kuin tavallisen kansan keskuudessa. Hän oli todellinen maan äiti ja aikansa esikuva.

Oman Vieno-tyttären menettäminen keuhkosairauteen vuonna 1938 vaikutti vahvasti Kaisa Kallion haluun tarjota apua ja vertaistukea vaikeiden asioiden kanssa kamppaileville ihmisille. Kun sitten samana vuonna Kaisa Kallion 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestettiin kansalaislahjakeräys, mahdollisti se Kaisankodin syntymisen. Tavalliselta kansalta saamansa keräyksen tuotolla perustettiin kansalaislahjasäätiö ja Kaisa Kallion toiveen mukaisesti lepokoti naisille, jotka ”elämän vaikeuksista ja ruumiillisista sairauksista masentuneina tai henkisesti väsyneinä kaipasivat tervehtymistä ja sielunrauhaa”. Kaisa Kallion aatteet sekä kodinomainen, lämmin ilmapiiri kiteytyvät Kaisankodin nimessä. Kannamme nimeä ylpeydellä tänäkin päivänä, vaikka toiminta on muuttunut lepokodista laajaksi kuntoutus- ja työelämäpalveluiden asiantuntijaorganisaatioksi.

Kaisankodin omistaa edelleen Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö. Toimintamme arvopohjana on Kaisa Kallion arvomaailma kytkettynä ajankohtaisiin asiakastarpeisiin, henkilökuntaa unohtamatta:

Perinteet ja uudistuminen

Tunnemme Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiön historian, mikä antaa toiminnallemme tarinan ja perustan. Reagoimme ennakoivasti toimintaympäristön muutoksiin toimintaamme uudistamalla

Vaikuttavuus ja kestävyys

Palvelumme ovat sekä yksilöllisesti että yhteiskunnallisesti vaikuttavia Prosessimme ovat selkeitä, laadukkaita ja taloudellisesti kestäviä. Resurssien allokointi tapahtuu suhteessa sekä asiakastahojen että asiakkaiden tarpeisiin.

Asiakaskeskeisyys

Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilönä kunnioittavasti. Ymmärrämme asiakastahojen tarpeet ja toimimme sovitun laadun kulttuurissa.

Yhdessä menestyminen

Omalla toiminnallamme varmistamme työyhteisön hyvinvoinnin, mikä takaa hyvän asiakaskokemuksen. Olemme innovatiivisia ja etsimme rohkeasti uusia toimintatapoja. Huolehdimme yhdessä osaamisen ylläpitämisestä.
Jaa tämä artikkeli