• Työelämäpalvelut

Työnohjaus

Työnohjaus auttaa löytämään rakentavan tavan toimia ja parantaa työyhteisön ilmapiiriä.

Se auttaa selkiyttämään yhteisiä tavoitteita, rooleja ja tehtäviä sekä lisää organisaation ja yksilöiden oppimista ja muutoskykyä. Työnohjaus parantaa johtajuutta ja myös jokaisen yksilön vastuuta vaikuttaa omaan työhön. Näin ollen työnohjaus voi lisätä sekä työhön liittyvää kilpailukykyä että kasvun mahdollisuuksia. 

Työnohjauksessa

  • Tapaamisissa reflektoidaan työhön liittyviä kokemuksia ja niiden yhteyttä työnohjaukselle asetettuihin tavoitteisiin
  • Etsitään ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi ja ammatillisen oppimisen edistämiseksi
  • Työnohjaus muodostuu useamman tapaamisen prosessista sekä tapaamisten välillä tapahtuvasta kokemuksellisesta oppimisesta
  • Osallistuja määrittelee mitä ja miten avoimesti työnohjauksessa kertoo asioista
  • Työnohjaaja on objektiivinen toimija joka ohjaa prosessia ja keskustelua työhön, työhyvinvointiin ja työyhteisöön liittyvistä asioista ja kokemuksista. 
  • Ohjaaja auttaa kysymyksillään ohjattavia löytämään omia ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi, jäsentämään työhön liittyviä tilanteita ja oppimaan niistä

Kenelle työnohjaus on suunnattu

Työnohjaus on suunnattu kaikille, joille on tärkeää oppia ja kehittyä työssään, vahvistaa ammatillista identiteettiään sekä ennaltaehkäistä tai ratkaista työssä syntyneitä ristiriitoja.

Työnohjausta voidaan antaa yksilölle, ryhmälle tai koko työyhteisölle. Se sopii erilaisille organisaatioille toimialasta riippumatta. Työnohjauksessa yhdistävänä tekijänä ovat työ ja työyhteisö. Ohjattavat voivat tehdä samassa tiimissä samaa tai eri työtä. He voivat työskennellä myös samanlaisissa työtehtävissä, mutta eri tiimeissä. Työnohjausryhmä voidaan myös koota saman alan ammattilaisista eri työpaikoilta. 

Työnohjaajat

Kaisankodilla on tällä hetkellä käytettävissä kaksi työnohjaajaa, jotka voivat toteuttaa työnohjauksia yhdessä tai erikseen:

  • Eeva Riutamaa: KT, työnohjaaja STOry, psykodraamaohjaaja CP, Työelämän asiantuntija
  • Satu Mäkelä: Johdon työnohjaaja/coach (80op) -tutkintoa suorittava. Toimintaterapeutti/ YAMK/ AmO/ Tulevaisuuden johtaminen ja asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta

Lisätietoja

Voit kysyä lisätietoja lähettämällä sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja esittää toiveesi työnohjaajasta ja työnohjausprosessin pituudesta, intensiteetistä sekä tavoitteista. Kaisankodin työnohjaajien ydinosaamista ovat ihmisiin ja ihmisten työhyvinvointiin liittyvät asiat ja ilmiöt.

On mahdollista pyytää tarjous myös "ota yhteyttä" -lomakkeen kautta.

Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö, Kaisankoti
Bodomintie 37
02740 Espoo

050 57 20 830 tai
050 470 0319
toimisto(at)kaisankoti.fi

Tehtävämme on auttaa työelämässä tai sen ulkopuolella uupuneita kuntoutumaan sekä ohjata ja auttaa osatyökykyisiä takaisin työelämään. Toimimme työikäisten kuntoutuksen lisäksi kuntoutuksen ja työllistämispalveluiden rajapinnassa. Osatyökykyisten jäljellä olevan työkyvyn ja kapasiteetin tunnistaminen on keskeinen osa työtämme.