Työelämäpalvelut ovat työyhteisöille suunnattuja palveluita, joiden tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan työelämän synnyttämiä organisaatioiden, työyhteisöjen ja yksilöiden ongelmia.

Työnohjaus

Työnohjaus on itsen, työn ja työyhteisön/ organisaation tutkimista, arviointia ja kehittämistä. Työnohjauksen avulla etsitään rakentavia tapoja toimia ja parantaa työyhteisön ilmapiiriä.

Se auttaa selkiyttämään yhteisiä tavoitteita, rooleja ja tehtäviä sekä lisää organisaation ja yksilöiden oppimista ja muutoskykyä. Työnohjaus parantaa johtajuutta ja myös jokaisen yksilön vastuuta vaikuttaa omaan työhön. Näin ollen työnohjaus voi lisätä sekä työhön liittyvää kilpailukykyä että kasvun mahdollisuuksia. 

Työnohjauksessa

  • Voidaan tutkia, arvioida tai kehittää itseä, työtä ja työyhteisöä/ organisaatiota
  • Tapaamisissa reflektoidaan työhön liittyviä kokemuksia ja niiden yhteyttä työnohjaukselle asetettuihin tavoitteisiin
  • Etsitään ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi ja ammatillisen oppimisen edistämiseksi
  • Työnohjaus muodostuu useamman tapaamisen prosessista sekä tapaamisten välillä tapahtuvasta kokemuksellisesta oppimisesta
  • Osallistuja määrittelee mitä ja miten avoimesti työnohjauksessa kertoo asioista
  • Työnohjaaja on objektiivinen toimija joka ohjaa prosessia ja keskustelua työhön, työhyvinvointiin ja työyhteisöön liittyvistä asioista ja kokemuksista. 
  • Ohjaaja auttaa kysymyksillään ohjattavia löytämään omia ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi, jäsentämään työhön liittyviä tilanteita ja oppimaan niistä. 
  • Työnohjaaja ei ota esimiehille kuuluvia vastuita, vaan kunnioittaa organisaatiota ja sen jäseniä

Kenelle työnohjaus on suunnattu

Työnohjaus on suunnattu kaikille, joille on tärkeää oppia ja kehittyä työssään, vahvistaa ammatillista identiteettiään sekä ennaltaehkäistä tai ratkaista työssä syntyneitä ristiriitoja.

Työnohjausta voidaan antaa yksilölle, ryhmälle tai koko työyhteisölle. Se sopii erilaisille organisaatioille toimialasta riippumatta. Työnohjauksessa yhdistävänä tekijänä ovat työ ja työyhteisö. Ohjattavat voivat tehdä samassa tiimissä samaa tai eri työtä. He voivat työskennellä myös samanlaisissa työtehtävissä, mutta eri tiimeissä. Työnohjausryhmä voidaan myös koota saman alan ammattilaisista eri työpaikoilta. 

Työnohjaajat

Kaisankodilla on tällä hetkellä käytettävissä kaksi työnohjaajaa, jotka voivat toteuttaa työnohjauksia yhdessä tai erikseen:

  • Eeva Riutamaa: KT, työnohjaaja STOry, psykodraamaohjaaja CP, Työelämän asiantuntija
  • Satu Mäkelä: Työelämän asiantuntija, Toimintaterapeutti, YAMK (Tulevaisuuden johtaminen ja asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta), Ammatillinen opettaja, Artesaani. 

Lisätietoja

Voit kysyä lisätietoja työnohjaajilta tai toimitusjohtajalta sähköpostitse ja esittää toiveesi työnohjaajasta ja työnohjausprosessin pituudesta, intensiteetistä sekä tavoitteista. Kaisankodin työnohjaajien ydinosaamista ovat työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvät asiat.

Sähköpostit ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Pyydä tarjous yhteydenottolomakkeen kautta:

https://kaisankoti.fi/ota-yhteyttae

Jaa tämä artikkeli

Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö,
Kaisankoti
Bodomintie 37
02740 Espoo

050 57 20 830 tai
050 470 0319
toimisto(at)kaisankoti.fi

© Copyright 2019- Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö, Kaisankoti. Oikeudet muutoksiin pidätetään.